Terleme botoksu uygulaması nedir?

Herkese merhaba! Hepinizin bildiği üzere; el terlemesi ve koltuk altı terlemesi gibi problemler yaşayabiliyoruz. Ve bunun için de, çok uzun süredir botoks uygulaması yapıyoruz. Sizlere, bu işlemin nasıl yapıldığından bahsetmek istiyorum.

Ben, bu işlem için Allergan botoksu kullanıyorum. El terlemesi için uygun dozlarda hazırlayıp, bir kutunun tamamını kullanıyorum. Koltuk altı terlemesi, el terlemesi, migren botoksu gibi yoğun tedavilerde, bir kutunun tamamı bitiyor. Diğer türlü, Hollywood botoksu ya da Masseter botoksu gibi işlemlerde, bölgeye ve hastanın durumuna bağlı olarak doz aralığı değişebiliyor. Üniteye göre bir fiyatlandırma yapmıyoruz, orada yaptığımız işleme göre fiyatlar değişebiliyor.

İşlemden önce, hastanın eline medikal bir krem sürerek 15-20 dakika bekletiyoruz. İyice kurulayıp, alkolle temizledikten sonra, parmak araları da dahil olmak üzere elinin terlediği her bölgeyi, 4 mm’lik iğne ile tarıyoruz. Birer cm atlayarak ilerliyorum.

Anestezi kremi uygulanmazsa botoks daha iyi tutabilir mi?

Anestezi kreminde farklılıklara inanan doktorlar olarak ikiye ayrılıyoruz. Ancak, benim gözlemlerim ve okuduğum sonuçlara göre; yüzeyi iyice temizliyorsak, anestezi kreminden hiçbir şey kalmıyorsa ve enjeksiyonu doğru yere, yeteri kadar doz ayarlayacak şekilde veriyorsak, hiçbir olumsuz etkisi olmayacaktır. Ben de, hastanın konforu için uygulamayı seviyorum.

İşlem sırasında kanıyor olması botoksun tutmasını etkiler mi?

Aslında, botoksta kas içine işlem yapıyoruz. Kas içine işlem yaptığımızda, o kanamalar kas içinden değil daha dış bölgelerden geliyor. Bu nedenle, botoksu dışarı atmıyorsunuz. El ya da koltuk altı gibi bir bölgede direkt tam kas içine, derin dokuya girmediğimiz için bu kanamaların çok minimal düzeyde etkisi olabilir. Belki, sıvının dışarıya çıkması etkileyebilir ama, aslında tedavinin başarı şansını olumsuz etkilemez. Bir de, doz aralığı olarak bütün kutuyu pay ettiğimiz için, işlemi garantilemiş oluyoruz.

İşlemi, terlediğini bildiğimiz her aralığa uyguluyoruz. Eğer, hastanın terleme noktasında şüphemiz varsa, nişasta testi uygulayabiliriz. Ele nişastayı dökecek şekilde bekletip, hastanın da aynı şekilde elinin terlemesi için odayı sıcaklaştırırız. Ardından, elin renk alan bölgelerinin terlemesinin yoğun olduğunu anlıyoruz.

Botoksun hiçbir yan etkisi yoktur!

Botoks, vücutta antikor ürettirmez. İster estetik amaçlı yapın, ister terleme amaçlı, ister migren tedavisi amaçlı yapın; vücutta 4-5-6 ay içerisinde antikor ürettirmeden atılır. Bu ne anlama geliyor? Kalıcı, hiçbir olumsuz etki bırakmaz. Ancak, düzenli yapıldığında, o bölgede bir düzenleme de yaptığımız için, git gide terleme oranları düşecektir. Yani, bir nevi tedavi anlamına gelecektir.

Botoks uygulamalarımızda tavsiyelerimiz aynıdır:

  • 1 gün alkol almayın
  • 1 gün sıcak duşa girmeyin
  • 1 gün denize, havuza girmeyin
  • 1 gün spor yapmayın
  • 10 gün hamam, sauna, solaryuma gitmeyin

Sonrasında, her şeyi serbest bırakırız. Bir de, biliyorsunuz ki bizim bütün işlemlerimizde geçerli olan bir şey vardır: 10:00- 15:00 saatleri arasında güneşlenmeyin. Onun dışında, istediğiniz saatlerde denize, havuza girip güneşlenmek serbesttir. Bunlar da yalnızca bir gün engeldir. Bu nedenle, “tatile gidiyorum”, “sıcağa gidiyorum, bana engel olur mu?” diye düşünmeyin.

Yalnızca, metabolizması hızlı olanlarda, vücudu aşırı terleyen, aşırı spor yapan, aşırı su tüketip aşırı idrara çıkan, yani karaciğeri hızlı çalışan insanlarda botoks 6 ay kadar kalmayabiliyor. 4 aya düşebiliyor. Ancak, botoksun kalıcılığının 4 aydan daha düşük olduğu vakalarda, doz ayarının yeniden yapılması gerekir. Bu nedenle, bu tarz kalıcılık faktörleri; doğru botoksu doğru dozla size uygun bir şekilde planlamaktan geçer.

Botoks, bir şekilde size istikrar sağlar!

Masseter Botoksu yapıktan sonra; siz zaten diş sıkmalarınız eski haline gelip bölge büyümeye başladığında, botoks zamanınızın geldiğini anlarsınız. İşlemin tekrarlanması için 6 ay beklenmesi gerekir. İşlemin erken yapılması, kalıcılık süresini olumsuz etkileyebilir.

Kaş aranızı çatmaya başladınız ama göz çevreniz hala iyiyse, tek bir bölgenin bozulmaya başlamasını baz almayız. Bütün bölgelerinizin eski haline gelince tekrar uygulama yaparız ki o 4,5,6 aylık kalıcılık süresini düzenli hale getirebilelim.

Şu bilgi de doğru değil, “Ben botoks yaptırıyorum 8-10 ay kalıyor”. Aslında, siz öyle kaldığını sanıyorsunuz. Neden? Ben de kendime çok düzenli olarak botoks yaptığım için, botoksum geçmeye başlasa bile, alnım yine de fresh duruyor. Mimik çizgilerimi eskisi kadar sert yapmıyorum, çünkü yıllardır botoks yaptığım için onun bir alışkanlığı oluyor.

Dolayısıyla, eğer, çok mimik kullanmamaya alıştıysanız, botoksun etkisi geçmedi sanabilirsiniz. Ancak, böyle bir şey yok. Gerçekten de, botoksun en uzun ömrü 6 aydır. Bu nedenle, düzenli aralıklarla tekrarlamak için bir hastada bekleyeceğimiz maksimum süre 6 aydır.

Bugünlük benden bu kadar. Şimdilik hoşça kalın!

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.