Samsung Galaxy S21 İncelemesi
Samsung Galaxy S21 modeli, serinin önceki modeli olan S20 modeline göre ilk bakışta biraz geride görünüyor çünkü şirket en son gelişmeleri cebinde isteyen kullanıcılar için bunları S21 Ultra modelinde sunmaya başladı ve bu sayede S20’nin fiyatının biraz daha uygun olması mümkün oldu. Dolayısıyla modeller arasında biraz ayrışma olduğunu söyleyebiliriz.
Bunun sonucunda S21 modeli biraz daha az heyecan verici görünebilir ama yine de çok iyi bir seçenek olmaya devam ediyor. Fiyatının eski S serilerine göre biraz daha uygun olması nedeniyle ilgi çekebilir.
Benzer özelliklere sahip olup da ekranın daha büyük olmasını isteyenler için Galaxy S21 Plus modeli mevcut. Özellikleri çok benzer ama Plus modelinde telefon daha büyük ve batarya kapasitesi daha iyi. Ayrıca arkasındaki cam daha kaliteli.
S21 modelinde ise güçlü bir çipset kullanılmış, kamera yazılımı daha kaliteli ve pil ömrü de yüksek. Bu nedenle bir günü çıkartmakta çok da zorlanmayacaktır.
Cihazda FullHD+ 6.2 inç bir ekran bulunuyor ama 120 Hz’lik yenileme hızı ile çok akıcı bir ekran deneyimi sunuyor. Renkler ve parlaklık seçenekleri de çok geniş.
Tasarım
Cihazın en dikkat çekici özelliği önceki modele göre ciddi bir tasarım değişikliğine girilmiş olması. Kullanılan malzemeler, renkler ve görünüm ciddi şekilde değişmiş.
6.2 inçlik Full HD+ AMOLED ekrana sahip olan cihaz, S21 ailesinin de en küçük üyesi ve bu nedenle tek elle kullanımda büyük sorunlar yaşamanız olası değil. Plus modelini alırsanız daha büyük bir ekran elde edebiliyorsunuz, Ultra modeli ise en geniş ekranı sunuyor ama iki model de S21’den daha pahalı.
Galaxy S21 modelinde S20’nin aksine arka kapak tamamen cam değil ve glasstic adı verilen bir malzeme kullanılmış. Bu malzeme plastik ve cam arası bir madde. Cam kapak kadar özel durmuyor ama mat bir yapıda olması ucuz plastiğe benzemesine engel oluyor. Bu uygulama parmak izine de engel oluyor ve ayrıca kenarlarda metal kullanımı cihaza daha pahalı bir görüntü vermiş.
Cihazın arkasındaki kamera dizilimi, piyasadaki diğer cihazlardan biraz farklı ve Samsung buna Contour Cut Camera adını veriyor. Kamera serisi dışa doğru çok büyük bir çıkıntı yapmadığı için sorun yaşama ihtimaliniz düşük.
Cihazın alt kısmında SIM yuvası, USB-C girişi ve hoparlör ızgarası bulunuyor. Sağ tarafta ise güç ve ses düğmeleri var.
Samsung bir süredir modellerinde kenara doğru eğimli bir ekran kullanıyor ama maalesef bu özellik Galaxy S21 modelinde kaldırılmış.
Eğimli ekrana alışkın değilseniz bir kaybınız olmayacaktır ancak bu özelliği sevenler için maalesef kötü bir haber. S21 Ultra modelinde ise bu özellik kullanılmaya devam ediyor.
Ekran
Galaxy S20 modelinded Quad HD ekran kullanılırken, S21 modelinde maalesef Full HD+ ekrana geçiş yapılmış ve bu daha düşük bir çözünürlük anlamına geliyor. Bunun sebebi cihazın fiyatını düşük tutabilmek ama normal bir kullanıcı için büyük bir fark yaratmayacaktır. QHD ekran S21 Ultra modelinde kullanılmaya devam ediyor.
Cihazın ekran yenileme hızı 120 Hz ve adaptif olduğu için oyun oynarken 120 Hz’de çalışırken, sesli kitap dinleme gibi ekran yenileme hızının çok önemli olmadığı anlarda bu hızı düşürerek şarjı daha tasarruflu kullanıyor.
Parmak izi sensöründe de iyileştirmeler yapılmış ve sensör artık çok daha büyük ve bu nedenle basması kolay. Çalışma hızı da yükselmiş.
Kamera
Galaxy S21’in kamera donanımı geçen seneki S20 ile aynı ama bu defa kamera modülü daha ince ve yazılımı da güncellenmiş.
Arkadaki 3 lensli kamerada şunlar var: 12 MP ana kamera, 12 MP ultra geniş kamera ve 64 MP telefoto sensörü. Bu sensör 3x hibrit optik zoom yapmaya olanak tanıyor. S20’den bu cihaza geçenler çok büyük bir fark görmeyebilirler ancak S10 gibi modellerden gelenler için ciddi farklar var.
Telefoto kamerası 3x optik zoom ve 30x dijital zoom imkanı sağlıyor.
10 MP’lik selfie kamerası çok özel bir şey sunmuyor ancak işlevini yerine getiriyor.
Yönetmen modu sayesinde hem ön hem de arka kamerayı aynı anda kullanmak mümkün. Böylece özellikle yayın yapanların işinin kolaylaştırılması hedefleniyor.
Kamerası video çekerken 8K görüntü kalitesinde saniyede 24 kare imkanı sunuyor. 4K kalitede 30 ve 60 kare hızları mümkün. Full HD’de ise 30, 60 ve 240 FPS’lik çekim yapmak mümkün.
Özellikler ve Performans
Samsung Galaxy S21 ABD dışındaki ülkelerde Exynos 2100 çipsetini kullanıyor. Bu çipset, Samsung’un önceki dönemlerdeki çipsetlerinden çok daha üstün görünüyor ve artık Qualcomm ile arasında büyük farklar kalmamış durumda.
Cihazın teknik özellikleri şöyle listeleniyorlar:
- Ağırlık: 169g
- Boyutlar: 151.7 x 71.2 x 7.9 mm
- Ekran: 6.2-inç
- Çözünürlük: FHD+ (2400×1080)
- Yenileme hızı: 120Hz
- Piksel yoğunluğu: 421ppi
- Çipset: Exynos 2100
- RAM: 8GB
- Depolama alanı: 128GB / 256GB
- Arka kameralar: 12MP + 64MP + 12MP
- Ön kamera: 10MP
- Pil: 4,000mAh
Galaxy S21 8 GB bellek ile gelirken, Ultra modeli 12 ve 16 GB’lık seçenekelre sahip.
Ayrıca 8 GB bellek ile birlikte 128 veya 256 GB depolama alanı tercihleriniz var. Fakat bu defa microSD desteği olmadığı için bu alanı genişletmenin bir yolu yok.
Android 11’e sahip olan ve One UI 3.0 arayüzü ile birlikte gelen S21’in sene sonuna doğru Android 12’yi alması bekleniyor.
Samsung bu modelde 5G uyumu da sunuyor ve henüz bölgenizde 5G olmasa da en azından gelecek için hazır olabilirsiniz.
Pil Ömrü
Galaxy S21’in pil ömrü oldukça güzel ve bunun esas sebebi Exynos 2100 çipset.
Genel olarak günü kurtarıyor ve GPS gibi çok yoğun pil harcayan şeyleri kullanmadıkça yatana kadar kullanabiliyorsunuz.
Şarj etmesi oldukça kolay çünkü 25W’lık bir hızlı şarj imkanı var. Ayrıca Qi kablosuz şarjı da destekliyor.
Ters wireless şarj imkanı da var. Yani cihazınızın gücünü kullanarak Qi-uyumlu olan kablosuz kulaklıklar gibi şeyleri kullanabiliyorsunuz ama bu süreç biraz yavaş işliyor ve bu nedenle sadece acil durumlarda uygun.
Maalesef S20 serisinde kullanılan 45W’lık şarj aletlerini bu modelde kullanmak mümkün değil.
Ayrıca cihazın kutusundan da şarj aleti çıkmıyor.
Ürünü satın almak için tıklayın>