Skip to content Skip to footer

Oje Nasıl Sürülür?

Güzel ve bakımlı parmaklara sahip olmak isteyen kadınlar her gün renk renk oje sürerler. Ancak bakımsız tırnaklar ve püf noktalarını bilmeden oje sürülen tırnaklar şık ve estetik görünmek yerine, kötü bir görüntüye yol açar. Bunun için daha önceki videoda anlatılan tırnak bakım önerileri uygulanmalı ve doğru oje sürme teknikleri öğrenilmelidir.  Zira çok sayıda farklı formda oje var ve bunların doğru sürülme teknikleri var.

Oje sürme incelikleri

  • Oje sürmeden önce mutlaka tırnak tabakasına baz sürmekte fayda vardır. özellikle koyu renk ojelerin tırnakta kalmaması, leke bırakmaması için bir baz sürülmesi doğru olacaktır. Ayrıca ojeler kimyasal içerdiği için tırnaklara bir miktar zarar verebilmekte. Bunu önlemenin yolu da bir baz sürmekten geçer. Bu bazlar koruyucu, ojenin ömrünü uzatıcı, bakım yapıcı ve besleyici özellikte olabilmektedir. Özellikle Flormar’ın CC Krem içeren tırnak bazı; tırnağı besler, korur, bakımını yapar, minik çukurları doldurur, renk tonu eşitsizliklerini giderir.
  • Oje sürmeden önce tırnağa sürülen “top coat”lar vardır. Kadife bir görüntü için mat bir coat, canlı, parlak bir görüntü isteyenler cilalı coat kullanılabilir. Pek çok farklı markada bulunan coatlar içinde Schannel’in coatı işi kolaylaştırdığı için önerilmektedir.
  • Tırnak çiziklerini önlemek için Esse’nin solüsyonu bulunmakta. Oje sürüldükten sonra ojenin üzerine sürülen bu solüsyon gün boyu ojenin çizilmesini önleyebilir. Bununla birlikte bir gün kullanılan ojenin ertesi gün de aynı parlaklıkta kalabilmesi için ojenin üzerine yeniden Esse tırnak solüsyonu sürülebilir, çizikler, deformasyonlar kaybolur, tıpkı yeni oje sürmüş gibi görüntü oluşur.
  • Likid Palisade ise yeni çıkan ve mucizevi etkileri bir üründür. Şöyle ki oje sürmeden önce tırnak etlerine Likid Palisade sürülür ve ardından oje sürülür. Oje kuruduktan sonra tırnak etlerine sürülen Kilid Palisade de kurumuş olur ve sanki yapıştırıcı sürülmüş gibi bir görüntü oluşur. İşte bu yapıştırıcı tırnağın bir tarafından tutup çekilince tamamı çıkar, oje tırnak etlerine hiç sürülmemiş, bulaşmamış olur.
  • Oje sürdükten sonra onun hiçbir yere bulaşmadan kurumasını beklemek çoğu zaman zordur ve bu süreçte beklerken mutlaka bir aksilik olur, oje bozulur. Bunun önlemek için üretilen çok farklı oje kurutucular bulunmakta. Bunlar kullanılarak ojenin çok daha hızlı kuruması sağlanır. Bir de ojenin hızlıca kuruması için oje sürdükten 1-2 dakika sonra elleri soğuk ya da buzlu suyun içinde bekletmek ya da soğuk fönle de oje hızlıca kurutulabilir.