Meme kanseri tedavisi için etkili çözümler
Kanser ölümcül bir hastalık ve her ne kadar modern tıp çeşitli tedavi imkanları sunuyor olsa da, bu tedavi süreci oldukça eziyetli bir dönem haline gelebiliyor. Pek çok kanser hastası bu nedenle kanserle uğraşmanın yanında bir de tedavi sürecinin zorluklarına göğüs gerçek zorunda kalıyor.
Evde üretebileceğiniz bazı çözümler ise kanseri önleyebilmeniz, ayrıca kanser terapisinin sebep olduğu ağrıları engelleyebilmeniz için imkanlar yaratıyorlar. Bilhassa meme kanseri ile olan savaşınızda bu mucize gıdaları kullanarak çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.
Zerdeçal
Zerdeçal en bilinen kanser karşıtı baharatlar arasında yer alıyor. İçeriğinde bulunan curcumin maddesi kanserli hücrelere saldırıyor ve bunun yanında antioksidan, anti-inflamatuvar özellikler gösteriyor ve hücreleri koruyan bir yapıya sahip. Bu antioksidanlar kansere sebep olan serbest radikalleri ortadan kaldırıyorlar.
Somon
Somon yağlı bir balıktır yani omega-3 yağ asitleri bakımından da çok zengindir. Omega-3 yağ asitleri genellikle kanserli hücrelerin yayılımını yavaşlatırlar ve ayrıca bağışıklığı da güçlendirirler. Somon aynı zamanda iyi bir B12 ve D vitamini kaynağıdır. Onun bu karakteristik özellikleri kanserin önlenmesine yardımcı olmaktadır.
Domates
Domateste pek çok besin bulunur ve bunlardan bir tanesi likopen adlı kimyasaldır. Likopen iyi bir antioksidandır ve serbest radikaller ile savaşır, kanser hücrelerine engel olur. Likopek tümör gelişimine de engel olur ve anormal hücre gelişimini durdurur. Meme kanserinin yanında akciğer ve endometriyal kansere karşı da etkili olabilmektedir.
Sarımsak
Sarımsak meme kanseri için en iyi doğal çözümlerden bir tanesidir. Araştırmalar onun meme kanserini doğrudan engelleyebileceğini gösteriyorlar. Sarımsağın içerisindeki flavon ve flavonoller kükürtlü bileşenlerdir ve kanser hücrelerini öldürür, meme, kolon, mide ve ağız kanserinin önlenmesine yardımcı olurlar.
Keten Tohumu
Keten tohumu iyi bir lif kaynağıdır ve ayrıca bir süper gıdadır. Lignan adı verilen kimyasallara sahiptir ve böylece vücudun meme kanserinden korunmasına yardımcı olmaktadır. Omega-3 yağ asitleri bakımından da zengin olması onu bu konuda etkili hale getirir.
Ispanak
Meme kanserinin önlenmesini sağlayan bir diğer gıda ise ıspanaktır çünkü içerisinde temel besinler ve antioksidanlar bol bulunmaktadır. Lutein adlı antioksidana sahip olan ıspanak, vücudu meme, ağız, mide ve kolon kanserinden korumaktadır. Ayrıca karotenoid ve zeazantin içerikleri sayesinde dengesiz moleküllerin ve serbest radikallerin sisteminizden atılmasına yardımcı olur.
Brokoli
Brokoli meme, prostat ve rahim ağzı kanseri gib pek çok kanser formunun önlenmesine yardımcı olur. indole-3-carbinol adlı bileşen bakımından zengin olan brokoli, böylece kanserle savaşta etkili olur, östrojen metabolizmasını düzenler ve meme tümörü gelişimine engel olur.
Yaban Mersini
Yaban mersininde vitaminler ve diğer temel besinler bol bulunurlar ve bunlar kanserin engellenmesinde ciddi bir rol oynarlar. Yaban mersininde serbest radikallere engel olan antioksidanlar bulunmaktadır ve ayrıca phytokimyasallar sayesinde her türlü meme kanserine engel olabilmektedir. Ellagic asit içeriği ise güçlü bir anti-kanserojen özellik kazanmasına yardımcı olur.
Lakin paketli yaban mersini ürünleri yerine işlenmemiş, taze yaban mersinlerini tercih etmelisiniz. Diğer orman meyveleri de yaban mersini gibi kanser karşıtı özellikler göstermektedirler.
Nar
Nar da meme kanseri karşıtı meyvelerden birisidir ve yapılan araştırmalarda urolithin B adlı bileşene sahip olduğu görülmüştür. Bu bileşen baskılayıcı bir maddedir ve hormonlara bağlı meme kanseri gibi kanserlerin gelişimine engel olmaktadır. Yaban mersini gibi narda da ellagic asit bulunmakta ve antioksidan, anti-kanserojen etkiler göstermektedir.
Ceviz
Cevizde kanserle savaşan omega-3 yağ asitleri bol bulunurlar ve böylece serbest radikaller ve inflamasyon ile savaş mümkün olur. Ayrıca meme kanseri tümörlerinin gelişimini kısıtladığını gösteren çalışmalar mevcuttur. Günde 2 kase ceviz tüketmenin meme kanserine sebep olan genlerde değişime sebep olduğu görülmüştür.