Koşu bandını eğlenceli hale getirmenin yolları

Dürüst olmak gerek: Kaç defa koşmak istediğiniz için değil koşmanız gerektiği için koştunuz? Eğer aynı duyguyu yaşadıysanız yalnız değilsiniz. Pek çok insan koşmak için gerekli motivasyonu zor buluyor ve koşu bandına çıkmak ise çok daha zor.
Koşu bandının monotonluğu koşmayı daha da işkence haline getiriyor ve koşmayı sevenler bile bir süre sonra kendilerini sıkılmış hissediyorlar. Fakat dışarıda yağmur yaparken çalışmanızı atlamanıza gerek yok. Bu 9 öneri sayesinde koşu bandına yeni bir hava getireceksiniz.

Eğlenceli Bir Uygulama Bulun

Motivasyon mu gerekli? O zaman koşu ve spor yapmak isteyenleri motive etmek için hazırlanmış pek çok koçluk uygulamasını telefonunuza indirmeniz mümkün. Bu uygulamalarda genelde çalışmanın hızını, süresini ve diğer değerlerini belirleyebiliyorsunuz. Hatta favori müziklerinizi de oynatabiliyorsunuz.
Bazı koşu oyunları ise telefonunuzun hareketlerine göre çalışıyorlar ve peşinize düşmanlar takıldığı zaman onlardan kaçmak için gerçek hayatta koşmanız gerekiyor.

Sanal Koşu

Teknoloji koşu bandını bambaşka bir deneyim haline getirdi. Son teknoloji koşu bantlarına bluetooth ile bağlanarak dünyanın her yanından insanlar ile sanal şekilde birlikte koşmanız mümkün oluyor.

Bunun yanında grup koşuları, arkadaşlar ile koşular ve hatta yarışlar bile sanal olarak düzenleniyorlar. Bu iş için uygulama kurulumuna izin veren biraz daha yeni bir koşu bandına ihtiyacınız olabilir.

Arkadaşlarınızla Konuşun

Bir işle uğraşırken onlarla konuşmak çok içten bir şey olmayabilir ancak işlerle dolu günlerde arkadaşlarla koşu yaparken konuşmak iyi bir seçenek olabilir. Kablosuz kulaklıklar kullanarak koşunuzu yaparken ailenizle de konuşabilirsiniz. Hatta telefonu bir yere sabitleyip video görüşmeler yapmak bile mümkün. Sevgilinizle aynı anda koşu yapıp onunla telefonda görüşmek de bir başka seçenek.

Bir Şeyler İzleyin

İş, aile ve sosyal yükümlülükler arasında çalışma yapmayı zor bulabilirsiniz, hatta dizi film izlemeye bile vaktiniz olmayabilir. Koşu bandı ise ikisini birlikte yapmak için iyi bir fırsat sunabilir.
Bir tablet alın ve kulaklıklarınızı taktıktan sonra onu karşınıza koyun. Sevilen dizileri ve filmleri izlemenin koşu bandı üzerinde motivasyon sağladığını gösteren çalışmalar da mevcut.

Video Listesi Oluşturun

Bazen başlamak en zor şeydir. Salona bile gitmeden önce motivasyonel müzikler dinlemek faydalı olabilir.
Bir defa koşu bandına çıkınca, filmlerden, dizilerden ve diğer yayınlardan motive edici videoları izleyebilirsiniz. Filmlerde bizi duygusal olarak etkileyen ve bizi koşmaya motive eden sahneler vardır.

Yaratıcı Olun

Dışa dönük olanlar için bu madde en iyisi. İnternette insanların koşu bandı üzerinde şarkı söyledikleri, dans ettikleri ve güzel vakit geçirdikleri videolar görmüşsünüzdür. Bu siz de olabilirsiniz. Koşu bandında koşarken şarkı söyleyin veya rap yapın. Bir süre sonra internette popüler bile olabilirsiniz. Ancak bir yerlerinizi kırmamaya dikkat!

Beyninizi Çalıştırın

Koşu bandı monoton bir şeydir. Kilometrelerce koşup durmak ve sadece düşüncelerinizin sesini duymak iyice can sıkıcı olabilir. Bunun yerine beyninizi çalıştırmak, zihninizi kaç dakikanız kaldığına dair düşüncelerden kurtaracaktır.
İlginç bir podcast dinleyin, ücretsiz sesli belgeseller dinleyin, okumak istediğiniz bir kitabın sesli versiyonunu dinleyin. Hatta dil bile çalışabilirsiniz.

Müziğin İçinde Kaybolun

Eğer müzik tutkunuz varsa, sevdiğiniz müziği dinlerken koşu bandı üzerinde sıkılmayacaksınız. Koşu bandını bir çalışma olarak görmek yerine onu yeni albümleri ve müzikleri dinlemek için bir fırsat olarak görün. Bir albümün ortalama uzunluğu 45-60 dakika olduğu için, bir albümde bütün çalışmanızı tamamlayabilirsiniz. Dikkatinizi ağrıyan bacaklarınızdan ve hızlanan kalbinizden alarak kulağınızdaki müziğe verin. Müzik içinde kaybolmadıkça koşu bandının üzerinde kaybolmak zor.

İnterval veya Piramit Çalışması Yapın

Koşu bandı interval çalışmalar için mükemmeldir. Güç ve hız kazanmanızı sağlarken kalorileri de yakar. Isındıktan sonra 30 saniye depar atın ve daha sonra bir dakika kadar kolay bir yürüyüş yapın. Bu intervalleri toplamda 7 defa uygulayın.

Piramit çalışması ise zamanın gerçekten uçup gitmesini sağlar. Hızınızı bir dakika boyunca sürdürebileceğiniz ama zorlayıcı bir ayara getirin. Bunun ardından bir dakika kolay bir hız seçin. Sonraki aralıkta iki dakika sert çalışın ve iki dakika dinlenin. Her biri için beş dakikaya çıkın ve sonra sırasıyla bir dakikaya kadar inin.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.