Birbirinden Lezzetli 10 Sağlıklı Waffle Tarifi
Waffle yaparken genelde fazla yağ, şeker ve rafine un gibi yüksek kalorili malzemeler kullanılır. Yüksek miktarda şeker içeren waffle’ları yemek keyif verici olabilse de bunları abartmamak gerekir.
Yüksek kalorili waffle’ları ara sıra kaçamak yapmak için tüketebilirsiniz, ancak sağlıklı seçenekler arıyorsanız, sağlıklı malzemelerle yaptığınız waffle’ları tüketebilirsiniz. Hatta sevdiğiniz tariflerdeki malzemeleri sağlıklı olanlarla değiştirerek de bunu kolayca başarabilirsiniz.
Sizler için seçtiğimiz en sağlıklı 10 waffle tarifine aşağıda göz atabilirsiniz.
1. Yulaf ve peynirli waffle
Yüksek proteinli waffle yapmak istiyorsanız, istediğiniz düşük yağlı bir peynirle waffle hazırlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle 4 yumurta, 2 fincan peynir, 2 yemek kaşığı keten tohumu, çeyrek bardak su, 2 fincan yulaf ve yarım yemek kaşığı vanilya özütüne ihtiyacınız olacak. Malzemelerin hepsini blender’a koyduktan sonra waffle makinenizi ısıtın ve hafifçe yağlayın. Waffle’ınızı pişirdikten sonra üzerine istediğiniz gibi taze meyve ve kuruyemiş ekleyebilirsiniz.
Waffle yapmak için makineniz yoksa Karaca’nın Funday Waffle makinesine bakabilirsiniz. 4 dakikada waffle pişirmenizi sağlayan bu makine ile altı ve üstü aynı şekilde pişmiş waffle’lar hazırlayabileceksiniz. Kalıpları çıkarılarak bulaşık makinesinde yıkanabilen bu waffle makinesi ile işiniz çok kolaylaşacak.
Karaca Funday Waffle Makinesi
2. Taze yaban mersinli waffle
Taze yaban mersini yalnızca lezzetiyle değil, aynı zamanda C vitamini içeriğiyle de öne çıkan bir meyve. Yaban mersinli waffle için 1,5 fincan tam buğday unu, yarım çay kaşığı kabartma tozu, yarım çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı tarçın, bir tutam tuz, yaban mersini, 1 adet ezilmiş muz, 2 yumurta, 1 çay kaşığı vanilya özütü, çeyrek fincan akçaağaç şurubu, 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı, 1 fincan şekersiz badem sütü kullanacaksınız. Malzemeleri hazırladıktan sonra bir kapta kuru, bir kapta ise sıvı malzemeleri karıştırın ve sonrasında çırpıcıyla tüm malzemeleri karıştırın. Orta sıcaklıkta ısıttığınız waffle makinenize tüm malzemeleri dökün.
Lezzetli ve tam ayarında pişmiş waffle’lar için WMF Lono waffle makinesini kullanabilirsiniz. 900 watt gücü ile kısa sürede waffle hazırlamanızı sağlayacak bu makinenin plakaları yapışmaz kaplamaya sahip olduğu için çok fazla yağ kullanmadan lezzetli waffle’lar pişirebileceksiniz.
WMF Lono Waffle Makinesi
3. Vegan waffle
Waffle malzemeleri arasında süt, yumurta ve bal gibi malzemeler yer aldığı için vegan waffle tarifi bulmak zor olabilir. Ancak yalnızca beş malzeme kullanarak vegan waffle hazırlayabilirsiniz. Vegan waffle için un, şeker, kabartma tozu, şekersiz vanilyalı badem sütü ve yağa ihtiyacınız var. Malzemeleri hazırladıktan sonra bir kapta kuru, bir kapta ise sıvı malzemeleri karıştırın ve sonrasında çırpıcıyla tüm malzemeleri karıştırın. Waffle’ınızı pişirdikten sonra üzerine taze meyveler ekleyebilirsiniz.
Waffle yapmak için makineye ihtiyacınız varsa Arzum AR2033 Waffy Max waffle makinesine şans verebilirsiniz. Küçük boyutlarda olduğu için mutfağınızda rahatça muhafaza edebileceğiniz bu makinenin plakaları yapışmaz malzemeden yapılmıştır. Pişirme ısısını da ayarlayabildiğiniz bu makine ile birbirinden lezzetli waffle’lar hazırlayabileceksiniz.
Arzum AR2033 Waffy Max Waffle Makinesi
4. Unsuz fıstık ezmeli waffle
Unsuz fıstık ezmeli waffle, protein almak isteyenlerin yapmak isteyeceği bir diğer tarif olarak karşımıza çıkıyor. Waffle için 1 fincan glutensiz yulaf ezmesi, bir yumurta, yarım fincan bitkisel süt, çeyrek fincan şekersiz elma püresi, 3 yemek kaşığı fıstık ezmesi, 1 çay kaşığı kabartma tozu, bir tutam tuz, bir tutam tarçın, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı vanilya özütü ve isteğe göre tatlandırmak için bal kullanacaksınız. Blender’a önce yulaf ezmesini koyun ve un haline gelene kadar parçalyın. Sonrasında sirke ve vanilya dışındaki malzemeleri ekleyip karıştırın. En son vanilya ve elma sirkesi koyun. Karışım kıvamlı hale geldikten sonra 15-20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Ardından waffle makinesinde pişirin.
Waffle’ınızın tam ayarında piştiğinden emin olmak istiyorsanız, Fakir Bouncy waffle makinesini deneyebilirsiniz. 5 kalp dilim şeklinde plakalara sahip olan bu makinenin plakaları yapışmayan malzemeden yapıldığı için kolayca temizlenebilmektedir. Dikey bir şekilde kolayca saklayabileceğiniz bu makine ile lezzetli waffle’lar yapabileceksiniz.
Fakir Bouncy Waffle Makinası
5. Yulaflı waffle
Waffle hazırlarken beyaz un kullanmak istemiyorsanız, yulaf unu kullanabilirsiniz. Yulaflı waffle için 3 fincan yulaf ezmesi ya da yulaf ununa, 3 adet muza ve 2,25 fincan kadar bitki bazlı süte ihtiyacınız olacak. Malzemelerinizi blendera koyup iyice karıştırdıktan sonra karışımı 10 dakika kadar bekletin. Sonrasında waffle makinenizi yağlayın ve karışımı döküp kızarmasını bekleyin.
Waffle’larınızı her zamankinden farklı bir şekilde hazırlamak istiyorsanız, Kitchbox Bubble waffle makinesini deneyebilirsiniz. Bu makine ile 3 dakika içinde bubble waffle hazırlayabilirsiniz. Yapışmaz plakalara, ısı dengeleyen termostata, buhar tutucuya, floropolimer plaka destekleyiciye ve sensöre sahip olan bu waffle ile birbirinden lezzetli ve eğlenceli waffle’lar hazırlayabilirsiniz.
Kitchbox Bubble Waffle Makinesi
6. Muzlu, vegan protein waffle
Waffle’ı enerji deposu haline getirmek için protein tozu kullanabilirsiniz. Bu tarif için 1 fincan yulaf, yarım fincan protein tozu, 1,5 fincan bitkisel süt, 1 adet ezilmiş muz, 2 yemek kaşığı bitkisel yağ, 2 çay kaşığı kabartma tozu, 0,75 fincan un, yarım fincan dövülmüş fincan ve bir tutam tuz gerekiyor. Malzemeleri hazırladıktan sonra yulafı una ekleyin. Sonrasında tüm malzemeleri blenderda karıştırın.
Waffle’ınıza protein tozu ekleyerek daha doyurucu hale getirebilirsiniz. Protein tozunuz çikolata aromalı olsun derseniz, ESN Tasty Whey protein tozunu tercih edebilirsiniz. 1000 gram olan bu üründe yaklaşık 33 servis ürün bulunuyor.
ESN Tasty Whey
7. Glutensiz badem unlu waffle
Glutensiz waffle hazırlamak istiyorsanız, waffle hazırlarken normal un yerine badem unu kullanabilirsiniz. Badem unlu waffle için 1,5 fincan badem unu, yarım fincan tapyoka unu, 1 yemek kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı kabartma tozu, bir tutam tuz, 3 yemek kaşığı şeker, 3 yumurta, 3 yemek kaşığı erimiş halde hindistancevizi yağı, 1 bardak oda sıcaklığında badem sütü, 1 çay kaşığı badem özütü ve bir çay kaşığı vanilya özütüne ihtiyacınız olacak. Malzemeleri hazırladıktan sonra bir kapta kuru, bir kapta ise sıvı malzemeleri karıştırın ve sonrasında çırpıcıyla tüm malzemeleri karıştırın. Karışımı 5 dakika kadar beklettikten sonra waffle makinenizde pişirebilirsiniz.
Malzemeleri güzel bir şekilde çırpmak için çırpıcınız yoksa WMF Profi Plus Flexi çırpıcı işinizi kolaylaştıracaktır. Paslanmaz çelikten yapılmış olan bu çırpıcı bulaşık makinesinde yıkanabildiği için hijyenik bir kullanım sunar. Pratik asma halkasına sahip bu çırpıcı ile malzemelerinizi rahatça karıştırabileceksiniz.
WMF Profi Plus Flexi Çırpıcı
8. Yulaflı muzlu waffle
Yulaflı muzlu waffle yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler yulaf ezmesi, muz, vanilya özütü, kabartma tozu ve bir tutam tuz olacak. Bu malzemeleri blendera koyup karıştırmanız yeterli olacaktır. Karışımı önceden yağlanmış waffle makinesine döktükten sonra altın rengi bir renk alana kadar pişirin. Waffle’ın üstünü süslemek için muz ve bal kullanabilirsiniz.
Yulaflı muzlu waffle için olmazsa olmaz mutfak aletlerinin başında blender geliyor. Blenderınız yoksa, Grundig BL 4781 Rendeli El Blender Seti’ni alarak yalnızca waffle’larınızı değil, diğer yemeklerinizi de daha kolay hale getirebilirsiniz. Grundig blender setini parçalama, rendeleme ve karıştırma için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üstelik 1,5 litre haznesi olduğu için istediğiniz malzemeleri kolayca karıştırabilirsiniz.
Grundig BL 4781 Rendeli El Blender Seti
9. Glutensiz yulaflı waffle
Glutensiz yulaf kullanarak yapabileceğiniz bu sağlıklı waffle aynı zamanda çok lezzetli. Glutensiz yulaflı waffle yapmak için 1,5 fincan glutensiz yulaf ununa, 2 çay kaşığı kabartma tozu, yarım çay kaşığı tuz, bir tutam tarçın, 0,75 fincan süt, çeyrek fincan kadar hindistancevizi yağı, 2 yumurta, 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ve 1 çay kaşığı vanilya özütüne ihtiyacınız olacak. Malzemeleri hazırladıktan sonra bir kapta kuru, bir kapta ise sıvı malzemeleri karıştırın ve sonrasında çırpıcıyla tüm malzemeleri karıştırın. Karışımı 10 dakika beklettikten sonra waffle makinesine dökün. Piştikten sonra üzerine akçaağaç şurubu dökerek servis edebilirsiniz.
Waffle’ın yanına en çok yakışan içeceklerden biri çay olsa da bazen çay demlemeye üşenebiliyoruz. Ancak neyse ki çay makineleriyle kolayca çay hazırlayabiliyor ve sıcak tutabiliyoruz. Grundig TM 4961 cam demlikli çay makinesi ile hem çay demleyebilir hem de çay demlemediğiniz zamanlarda makineyi kettle olarak kullanabilirsiniz.
Grundig TM 4961 Cam Demlikli Çay Makinesi
10. Tam tahıllı waffle
Beslenme düzeninizde yeteri kadar tam tahıl yer almıyorsa bu tarif tam size göre. Tam tahıllı waffle için 2 fincan tam tahıl ununa, 1 fincan yağsız süte, 1 fincan şekersiz elma püresine, 3 yumurtaya, 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubuna,, 2 yemek kaşığı vanilya özütüne, 2 yemek kaşığı kabartma tozuna, yarım çay kaşığı tarçına, yarım çay kaşığı tuza ve 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağına ihtiyacınız olacak. Malzemelerin hepsini blendera ekleyin ve karıştırın. Sonrasında karışımı waffle makinenize dökerek talimatlara uygun olarak pişirin.
Waffle’ın yanında çay değil de filtre kahve içmek isterseniz, filtre kahve makinesi ile en lezzetli kahveleri elde edebilirsiniz. Electrolux EKF3700 filtre kahve makinesi büyük sürahisi sayesinde 12 fincana kadar kahve demleyebilmenizi sağlar. Çıkarılabilir filtresi kolayca temizlenen bu filtre kahve makinesi ile waffle keyfinizi arttırabileceksiniz.
Electrolux EKF3700 Filtre Kahve Makinesi