Ankara’da Doğa Yürüyüşü Yapabileceğiniz Yerler

Havasıyla ve atmosferiyle huzur dolu bir şehir olan Ankara’da yürüyüş yapabileceğiniz birçok park, bahçe ve yeşillik alan bulunuyor. Etkileyici doğal güzelliklere sahip Ankara’yı ziyaret ederseniz bu güzel yerlerde doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz. Hiç vakit kaybetmeden Ankara’nın bu büyüleyici destinasyonlarını görmek isterseniz Obilet aracılığı ile Ankara-İstanbul uçak bileti ve daha fazlası hakkında bilgi alabilirsiniz.

1- Soğuksu Milli Parkı

Ankara Kızılcahamam’da yer alan Soğuksu Milli Parkı, çeşitli bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapan eşsiz bir bölge. Şehir merkezine de oldukça yakın olan bu parkta gün içerisinde dilediğiniz zaman keyifli bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Soğuksu Milli Parkı’nda oksijen dolu ve sağlıklı bir yürüyüş eminiz ki ruhunuza da çok iyi gelecektir.

2- Atatürk Orman Çiftliği

Ankara Yenimahalle’de bulunan Atatürk Orman Çiftliği, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından yaptırılan, oldukça değerli bir yer. Büyük bir yeşil alana sahip olan Atatürk Orman Çiftliği, açık havada güzel bir doğa yürüyüşü yapmak için Ankara’daki en ideal lokasyonlardan biri. Dilerseniz içeride bulunan dinlenme alanlarından da faydalanabilirsiniz.

3- Kuğulu Park

Ankara’nın Kavaklıdere bölgesinde ziyaretçilerini ağırlayan Kuğulu Park, içerisinde bulunan çok sayıda kuğu ve yeşillik alanı ile öne çıkıyor. Tertemiz bir havaya sahip olan Kuğulu Park’ta keyifli bir yürüyüş yaparken aynı zamanda kuğuların eşsiz güzelliğini de seyredebilirsiniz. Güzel bir gün geçirmek için bölgenin simge yerlerinden biri olan Kuğulu Park’a farklı bir şehirden gelmeyi düşünüyorsanız, Obilet’ten Ankara ve İstanbul uçak bileti başta olmak üzere çok daha fazla yöne bilet bulabilirsiniz.

4- Şahinler Tabiat Parkı

Ankara’nın Kızılcahamam bölgesinde yer alan bir diğer huzur dolu destinasyon ise Şahinler Tabiat Parkı. İster yürüyüş yapmak için isterseniz de kamp yapmak için faydalanabileceğiniz Ankara’nın güzide yerlerinden biri olan Şahinler Tabiat Parkı, özellikle bölgede yaşayan halk tarafından fazlasıyla seviliyor. Dilerseniz siz de bu güzel parkın içinde sessiz ve sakin bir doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz.

5- Eymir Gölü

Ankara’nın Çankaya bölgesinde yer alan Eymir Gölü, manzarası ile tüm ziyaretçilerini büyüleyen, harika bir alan. Ankara içerisinde doğa ile iç içe olabileceğiniz ve keyif dolu bir yürüyüşe çıkabileceğiniz Eymir Gölü’nü mutlaka gidilecek yerler listenize eklemenizi öneririz. Dilerseniz göl manzarasına karşı oturup temiz havanın tadını da çıkarabilirsiniz.

6- Altınköy Açık Hava Müzesi

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan Altınköy Açık Hava Müzesi, geniş yeşillik alanı ile bölgede stresinizi atabileceğiniz en uygun noktalardan biri. Oldukça büyük bir park olan Altınköy Açık Hava Müzesi doğa yürüyüşü yapmak için de harika bir tercih. Dilerseniz yeşillikler içinde ve tertemiz olan bu yeri seyahat listenize ekleyebilir, içeride bulunan birçok olanağı yakından keşfedebilirsiniz.

7- Göksu Parkı

Ankara Etimesgut’ta bulunan Göksu Parkı, günlük hayatın telaşından uzaklaşıp huzurlu bir doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için en doğru lokasyon. Park içerisinde bulunan göletin etrafına yerleştirilen iskeleler sayesinde dilerseniz burada balık da tutma şansınız var. Oldukça büyük bir alana sahip olan ve içerisinde çeşitli aktivite olanaklarının da bulunduğu Göksu Parkı’nı ziyaret ederek vaktinizi keyifli bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

8- Seğmenler Parkı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde doğasever ziyaretçilerini ağırlayan Seğmenler Parkı, bölgenin kargaşadan uzak, en sessiz ve huzurlu destinasyonlarından bir diğeri. Yemyeşil ağaçlar arasında temiz havayı ciğerlerinize çekerek sağlıklı bir doğa yürüyüşü yapabileceğiniz Seğmenler Parkı, hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından fazlasıyla sevilen bir yer. Dilerseniz siz de bu eşsiz doğal güzelliğe sahip olan Seğmenler Parkı’nı ziyaret ederek deneyimleyebilirsiniz.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.