Yeni yıl ruhuna girmenin 10 yolu

Aralık geldi çattı! Henüz yılbaşı ruhuna girmedin mi? İşte neşeli ve parlak olmak, bu yıl yılbaşının gerçek anlamını başka hiçbir şeye benzemeyen şekilde düşünmek için yapabileceklerinizin bir listesi!

1. Yeni Yıl Müzikleri Dinleyin

En sevdiğiniz yılbaşı müziklerini dinleyin! Bir odayı veya ağacı temizlerken veya dekore ederken neşeli, eğlenceli yılbaşı müzikleri dinlemek pek keyiflidir. Yemek yaparken, masa başında çalışırken veya evi/odayı toparlarken özellikle de Spotify’da buna uygun hazırlanmış listelerden faydalanabilirsiniz.  Yılbaşı müziği çok keyifli melodiler içerir ve çoğumuz sadece yılın bu zamanında dinliyoruz! Mümkün olduğu kadar çok yılbaşı müziği dinleyin deriz! Bu gerçek bir ruh hâli yükselticidir!

* Spotify örnek çalma listesi için: https://open.spotify.com/playlist/7jPi1ajPeICiEObZDzJI7S?si=059203c4af4f4b49

2. Evinizi Yılbaşı Kokularıyla Doldurun

Ah, neşe!!!! Aromalar güçlü anılar yaratır ve tetikler. Evinizi nane, tarçın ve karanfil kokuları, yaprak dökmeyen, vanilya ve diğer lezzetli yılbaşı kokularıyla doldurun.

Bunu yapmanın en eğlenceli yolu, uçucu yağları havaya yaymaktır. Örneğin buhurdanlığınız ya da difüzör’ünüz için; 6 damla thieves*, 3 tarçın, 2 karanfil ve 2 portakal veya mandalina yağını karıştırabilirsiniz.

Bir odaya yılbaşı kokusu eklemenin başka bir yolu da kendi Kokulu Çam Kozalağınızı yapmaktır. Yapılması çok kolaydır, yıldan yıla saklanabilir ve tazelenebilir. Ayrıca üzerine uçucu yağlarınızdan damlatıp kendi difüzörünüzü de yapabilirsiniz.

3. Yapılacaklar Listenizi Azaltın

Çoğumuzun oldukça yoğun bir tatil programı vardır! Eğer işleri, partileri, sorumlulukları vb. yığmaya devam etme eğilimindeyseniz!.. bunu yapmayın deriz!

Öyle ki yılbaşı gününe yaklaşmanın amacı; evrendeki diğer her şeye değil, sadece hazır bir kalbe sahip olmaktır! Peki bu ne demek? Bu, ruhsal ve duygusal depolarımızı boşaltıp bedenlerimizi zinde tutmak!

Gerçekten 15 çeşit yılbaşı kurabiyesi yapmanıza gerek var mı? Hiç sanmıyoruz! Bu yüzden sadece en sevdiğiniz birkaçını yapmanız yeterli. Bu öyle rahatlatıcı ve özgürleştirici olacak ki!

Tüm ev yerine, özenle ve neşeyle dekore edilmiş tek bir süslemeye sahip olmak da çok daha iyi! Sadece sizin ve aileniz için önemli olanı yapın. Bu kadar! Çünkü yılbaşı, tüm ekstralar olmadan da bir yılbaşı olabilir.

4. Yardım İsteyerek Yılbaşı Kutlamaları Havasına Girin

Bu gerçekten önemli! “Bir elin nesi var, iki elin sesi var.” atasözü doğrudur! Birlikte bir şeyleri hazırlayabilmek üzerine çalışabilirsiniz!

Bir yılbaşı kutlama organizasyonu için, kurabiye pişirmeyi seviyorsanız o görevi siz üstlenip dekorasyonu diğer arkadaşınıza bırakabilirsiniz. Ya da hiç olmadı, kutlama sonrasında, bu yıl yılbaşı süslerini kaldırmaya arkadaşınız yardıma gelebilir.

Kısacası bütün yılbaşı işlerini siz yapmamalısınız. Evinizde başka biri yaşıyorsa da işi paylaşın ve eğlencenin tadını birlikte çıkarın deriz!

Bu yıl, yılbaşı yemeğine siz ev sahipliği yapıyorsanız, dostlarınız da gerçekten devreye girip bulaşıklara yardım edebilir, servisten sorumlu olabilirler. Birlikte çalışmak güzel!

O yüzden hayatınızı da, yılbaşı sezonunu da daha kolay ve daha keyifli hâle getiren şeyler yapın! Yardım isteyin!

Cidden, yapın!

5. Sadece 20 Dakika İçinde Bir Şeyleri Süsleyin

Yılbaşı zamanı evlerimizi dekore etmek göz korkutucu olabilir!

Kendinizin yapması sadece 20 dakika süren bir yılbaşı dekorasyonuna odaklanmak ne kadar eğlenceli olurdu?

Çoğumuz güzel bir şey yapmak için günde 20 dakika bulabiliriz. Ve 20 dakika boyunca sadece tek bir şeye konsantre olmaya çalışmak; hem zihnimize çok ihtiyaç duyulan bir mola olur, hem sizi yılbaşı havasına sokar.

6. Yılbaşı Temalı Kitaplar Okuyun

Birkaç yılbaşı kitabı okumak için kendinize zaman ayırın! Aşağıdaki listede yer alan kitap önerileri, basit ve bir o kadar da dokunaklıdır!

  • Fındıkkıran
  • Yılbaşı Şarkısı – Charles Dickens
  • Bir Yılbaşı Hikâyesi – Buket Uzuner
  • Yeni Yıl Düşü – Lori Evert

7. Bir Yılbaşı Filmi İzleyin

Bir kase patlamış mısır hazırlayın ve aileyi toplayıp birlikte yılbaşı filmleri izleyin! Belki de her sene yeniden izleyerek aile geleneği hâline getirebileceğiniz bir filminiz olur!

  • Hugo
  • Klaus
  • Kutup Ekspresi / The Polar Express
  • Şahane Hayat / It’s a Wonderful Life
  • Noel Gecesi Kabusu / The Nightmare Before Christmas

* Netflix seçenekleri için buraya bakabilirsiniz: https://www.netflix.com/search?q=noel&suggestionId=70018996_video

8. Şehri Dolaşın ve Yılbaşı Işıklarının Keyfine Varın

Belki de en ışıltılı seçenek bu olabilir! Yürüyerek ya da arabayla semtinizde süslenmiş binaların önünden geçerek “yılbaşı ışıkları” turu düzenleyebilirsiniz!

Yılbaşı ışıkları hakkında büyülü bir şey var!

Arabanızdaysanız müzik çalarınızda, yılbaşı melodilerini açmayı unutmayın. Yürüyecekseniz de elinize bir bardak sıcak çikolata ve belki bir-iki kurabiye almayı düşünebilirsiniz! Böylece bunu bir aile etkinliği hâline getirmeniz çok olası!

9. Tırnaklarınıza Kırmızı Oje Sürün

Manikür yaptırın ve tırnaklarınıza yılbaşı kırmızısı katın! Ve hatta, parıltı ekleyin!

Hiç olmadı, giyiminize minik bir kırmızı aksesuar da ekleyebilirsiniz yılbaşı sezonunda.

10. Yürüyüşe Çıkın

Ve tatil gününde spor yapmayı unutmayın. Meşgul olduğumuzda egzersiz rutinlerimizi bırakma eğilimindeyiz. Ancak egzersiz, zihinsel bakış açınıza yardımcı olur ve sizi daha iyi hissettirir!

Temiz havada zaman geçirin. Dışarı çıkın! Hava soğuk olsa bile ihmal etmeyin!

Yılbaşı ruhuna girmenize yardım edebilecek, adımlarınıza küçük bir ‘jingle bell’ melodisi katabilecek birkaç şeyi daha şu şekilde sıralamamız mümkün!

▪ Yılbaşı kartları gönderin, bu yıl hepimizin biraz daha neşelenmeye ihtiyacı var.

▪ En sevdiğiniz hayır kurumuna uğrayın ya da bağışta bulunun – bu yıl daha fazla insanın yardıma ihtiyacı var.

▪ Aldığınız hediyeleri kendiniz paketleyin.

▪ Arkadaşlar için hediyeler/kurabiyeler hazırlayın ve onları kapılarına bırakın.

▪ Büyük bir fiyonk ile ön kapınıza renk katın.

 

* Thieves: Diebe yağı olarak da geçer; karanfil, limon, tarçın kabuğu, okaliptüs ve biberiye karışımı bir buhurdanlık yağıdır.

 

Kaynak:

https://www.netflix.com

https://www.primevideo.com

https://www.spotify.com

https://jaleninalemi.wordpress.com

https://www.stonegableblog.com/10-ways-to-get-into-the-christmas-spirit/

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.