Başak erkeği ve yay kadını uyumlu mu?

Başak ve yay aşkta birlikte olarak çok eğlenceli vakit geçirebilir. Başak genelde eleştirel ve mükemmeliyetçidir. Bu da bu burçlar arasındaki ilişkide gerilime sebep olabilir ancak çok heyecanlı ve eğlenceli bir birliktelik de yaratabilir.

Bu bağlantıdaki en olumlu nokta, iki burcun da aynı gezegen tarafından yönetilmesi, yani ilk defa tanıştıklarında bile birbirlerine karşı ilgi duymaları ve ilişki başlatmak istemeleridir. Temel endişe noktası ise başağın toprak burcu olması, yayın ise ateş burcu olması.

İki burç da çok tutkuludur ve akıllarında bir hedef varsa ona odaklıdır. Başak bir toprak burcu olarak planlıdır ve genelde risk almaz. Yay ise daha spontandır ve duygusaldır, bu da ilişkide gerilim yaratabilir.

Başak ve Yay Aşkta İyi Bir Eşleşme Midir?

Başak kendini yapmak istemediği şeyler konusunda yay tarafından zorlanıyor gibi hissedebilir. Yay ise başağın gerçekçi ve mükemmeliyetçi doğası nedeniyle baskı altında hissedebilir. En önemli nokta ise başak ve yay ilişkisindeki sorunların çözümü için zaman ve sabır gerektiğidir. 

Eğer bu tip bir ilişki içindeyseniz, birbirinize yeterince zaman ve alan bırakın ve olduğunuz kişi olun, birbirinizi değiştirmeye çalışmayın. Gerçekçi olmayan beklenti ve umutlara sahip olmayın, karşınızdaki kişiyi istediğiniz şekilde davranmaya zorlanmayın.

Başak ve yay arasındaki bu ilişki genelde sonsuza kadar sürmez ancak hayatlarında önemli bir olaydır ve iki partnere de kendine dair çok şey öğretir. Ancak duygusal bağlantının yoksunluğu genelde ilişkinin sona ermesine sebep olur.

Güven

Başak ve yay arasındaki ilişkinin temel problemi güven yoksunluğudur. Birbirlerine karşı güven oluşturmakta zorlanırlar. Başak ve yay arkadaş olarak mükemmel olabilirler ancak romantik bir ilişkide olduklarında işler zorlaşır.

Romantik ilişkide başak ve yay bir diğeri tarafından kapana kısılmış hisseder. Başak genelde diğer burçlarla ilişkisinde böyle hissetmez ancak yayla ilişkide olması onu bu konuda sınırlara götürür. Sabırsız ve durumu değiştirme isteklisi bir hale gelebilir.

Başak genelde sabitliği sevmez ve değişim ister. Uzun süre tek bir yerde kalması beklenmez ve her zaman yeni bir şey arar, bu da ilişkide özellikle yayla birlikte olduğunda sorun doğurur. Onun için özgürlüğünü feda etmek istemez.

İletişim

Yay ve başak ilişkisinde güven oluşturabilmek için iletişim yöntemleri üzerine çalışmak önemli. Bu özellikle de bir taraf kısıtlanmış hissettiğinde ve yeni bir şey aradığında önemli.

İki partner de bu durumda farklı davranma isteğine veya hayatında yeni bir şey arama ihtiyacına sahip olabilir ve bu da aldatmaya veya aldatma suçlamalarına sebep olabilir. Bu nedenle başak erkeği ve yay kadınının en baştan itibaren sağlıklı iletişim içeren yakın ve güvenilir bir bağ oluşturması gerekir.

Yay kadını başak erkeği ile ilişkide olduğunda en önemli şey iletişimdir. Sürekli konuşmaları gerektiğini düşünseler de, derin, duygusal sohbetlerden gelen derin ve anlamlı bağa da ihtiyaçları vardır. Zaman alabilir ancak sağlıklı ve uzun vadeli bir ilişki için temeldir.

Akıl

Başak erkeği ve yay kadını arasındaki akıl bağlantısı genelde çok güçlüdür. Her türlü konuda her zaman konuşabilirler. Bu özellikle de gerçek bir entelektüel anlayış bağlantısı bulduklarında ve zihinlerini birlikte kullanmak istediklerinde ortaya çıkar.

Eğer bu entelektüel bağı bulurlarsa, hayatları ve ilişkilerine dair felsefi yargılara varabilirler. Bu bağ onları yakınlaştırır ve ilişkilerinin nasıl olması gerektiğine dair bir vizyon oluşturmalarını sağlar.

Her zaman her görüşte birbirlerini tamamlamayabilirler ancak bu entelektüel bağın getirdiği heyecan özellikle başlarda ilişkilerinin hayati bir parçasıdır. En önemli nokta, bu bağı korumalarının ilişkilerinin geleceği için gerekli olmasıdır.

Duygular

Başak erkeği ve yay kadını ilişkisi hayat boyu sahip olacakları partneri arasalar da her zaman sonsuza kadar sürmeyebilir. Genelde gelecek tasviri çok değişkendir ve bu da ideallerine uyacak insanı ararken ilişkinin sonlanmasına sebep olur.

Fakat bu tüm vakalarda böyle değil ve bazen nadiren de olsa ikisi bir arada kalabilir. Farklarını aşmanın yolunu bulurlar ve birbirlerine karşı derin, kalıcı bir bağ elde ederler.

İki burç da biraz duygusuz görülür. İkisi de kendi arzularına değer verir ve her durumu rasyonalize ederler, problemleri analiz ederler. Sorunlara karşı zihinlerini kullanırlar.

Değerler

Başak erkeği ve yay kadınının değerleri genelde çok benzerdir. Bu bir avantajdır ve genelde her zaman üzerine anlaştıkları bir konudur. İkisi de bir diğerinin farklı koşullara dapte olma yeteneğine saygı duyar ve değer verir, bu da onları ilişkilerinin başında birbirlerine çeker.

İkisi de entelektüel kapasiteye değer verir ancak yaklaşımları genelde farklıdır. Başak erkeği entelektüel derinliği ve detayları severken, yay ise partnerinin zihninin genişliğini ve çeşitli doğasını sever. Ancak bu konuda fark edecekleri farkları aşmaları ortak noktalar sayesinde daha kolay olur.

İlişkileri genelde ortak değerlerinin üstesinden gelemediği sorunlardan dolayı sona erer. Bu ilişkinin temel sorunu derin bir duygusal bağa sahip olamamaktır. Etkileyici bir iletişime sahiptirler ancak birbirlerine gerçek hislerini aktaramazlar. Ortak değer ve inançlar genelde birlikte kalmalarına yetmez.

Sık Sorulan Sorular

Başak ve yay iyi bir eşleşme midir?

Başak ve yay eşleşmesi genelde sonsuza kadar sürmez. Bu burçlar sağlıklı ve uzun vadeli ilişki için çok farklı kabul edilirler. Bu çoğu durumda geçerli olsa da nadiren de olsa ilişkilerinin sonsuza kadar sürdüğü olur.

Başak ve yay cinsel olarak uyumlu mudur?

Başak ve yay cinsel olarak uyumludur ancak ilişkilerindeki pek çok farklılıktan dolayı sorun yaşarlar. Duygusal yoksunlukları genelde üstesinden gelemeyecekleri problemler yaratır. İletişim temeldir ve bu olmazsa cinsel uyumun çok da anlamı olmaz.

Yay kadını başak erkeğinin ilgisini nasıl çekebilir?

Yay kadını başak erkeğinin ilgisini çekmek için entelektüel kapasitesini ve zengin zihnini kullanmalıdır. Başak erkeği derin bir entelektüel bağlantıyı sever ve aşk partneri ile felsefi görüşlerini paylaşmak ister. Bu sayede derin ve yakın bir bağlantı kurabilirler ve sağlıklı iletişimin temelini atabilirler.

Yay ve başak evlenebilir mi?

Yay ve başak arasındaki ilişki genelde başarılı olmasa da, imkansız da değildir. Her partnerin bu ilişkideki iletişim ihtiyacına saygı duyması ve değer vermesi önemli ve ayrıca bu temeli oluşturmak için vakit ve emek harcaması gerekli. İletişim olmazsa bu iki burç arasında sağlıklı bir bağ oluşmaz.

Yay neden başaktan hoşlanır?

Yay başaktan genelde başlarda entelektüel kapasitesi ve yüzeysel düzeydeki iletişim yeteneklerinden dolayı hoşlanır. Entelektüel ve felsefi düzeyde bağ kurmaya başlarlar. Bu başlarda çok heyecanlı olsa da, güçlü ve sağlıklı bir ilişkinin temellerini atmak için yeterli gelmez.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.