Yosunlu yüz maskesi nasıl yapılır?

Her daim bakımlı, güzel, parlak, canlı ve elbette genç görünmek istiyoruz. Bunun için denemediğimiz maske yok denecek kadar az. Yüz maskeleri dendiğinde de aklımıza ilk olarak gelen maddelerden birisi kesinlikle yosun. Yosun maskesi meraklıları, yüzünüze bu canlandırıcı, besleyici takviyeyi uygulayarak cildinizi pürüzsüzleştirebilir, cildinizin doğal tonunu koruyabilir ve cildinizi nemlendirebilirsiniz. Yosun maskesinin aslında çok bilindik ve faydaları kanıtlanmış bir spa tedavi yöntemi olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Spaya gitme şansınız yoksa evde kendiniz cildinize bu yatırımı yapabilirsiniz. Esas olarak siz bu deniz yosunu yüz maskesi tarifi ile başlayın, ardından tercihinize göre şekillendirebilir, malzemeler ekleyebilirsiniz. Cildinizin en çok neye ihtiyacı olduğunu siz biliyorsunuz.

Hazırladığınız yosun maskesini buzdolabında birkaç gün saklayın, ancak bu bir haftalık saklama süresinin sonunda maskenizin görünümü veya kokusu değiştiyse sakın kullanmayın, yenisini hazırlayın.

Aşama 1

Çörek şeklinde kurutulmuş deniz yosunu parçalarını bir kahve öğütücü içine sığacak kadar küçük parçalara ayırın. Bunu elinizle yapabilirsiniz.

Adım 2

Yosunu kahve öğütücüde toz haline getirin. Yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar yosun tozuna ihtiyacınız var.

Adım 3

Yosun tozunu küçük bir kaba dökün ve içine 1 yemek kaşığı ılık su ilave edin. Koyu, macunsu bir kıvam elde etmek için, gerekiyorsa 1 tatlı kaşığı daha su ekleyebilirsiniz.

Adım 4

Karışıma 1 çay kaşığı aloe vera jeli veya 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Bence her ikisini de katmak çok daha iyi olur. Malzemeler tamamen homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Daha yumuşak bir karışım elde etmek isterseniz çok az daha su katabilirsiniz.

Aloe vera, pek çok cilt sorununu giderirken, bal ise maskenin çok daha nemlendirici olmasını sağlayacaktır.

Adım 5

Hazırladığınız yosun maskesini yüzünüze uygulayın, 20 dakikaya konuşmadan, mimik yapmadan bekleyin ve ılık suyla yüzünüzü yıkayın, durulayın. Ardından temiz bir havlu ile cildinizi kurulayın.

Yosunlu yüz maskenizi; normal güzellik rutininizin bir parçası olarak haftada iki kere uygulayın.

Önemli ipuçları

Maskeye istediğiniz cilt dostu yağları ekleyebilirsiniz. Örneğin; jojoba yağı ve tatlı badem yağı bu maske için ilk iki favoridir. Hem jojoba hem de tatlı badem yağı sorunsuz bir şekilde cilt tarafından kolayca emilir ve cildi yumuşatmaya yardımcı olur. Jojoba yağı antimikrobiyal özelliklere sahipken, tatlı badem yağının ferah kokusu da maskedeki yosun kokusunu biraz örtebilir.

Yosunu, aktarlardan, sağlık dostu ürünler satan mağazalardan, organik ürün marketlerinden satın alabilirsiniz.

Maskeyi hazırlarken ihtiyacınız olabilecek şeyler

  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş, parçalanmış, toz haline getirilmiş yosun
  • Kahve öğütücü
  • Küçük 1 kase
  • 1- 2 yemek kaşığı ılık su
  • Karıştırmak için çatal
  • 1 yemek kaşığı aloe vera jeli (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.