Yağ Dondurma ve Avantajları

 

“Coolsculpting (soğuk şekillendirme)” hızlıdır ve girişimsel değildir ve gelişmiş teknoloji talebin patlamasına neden olmuştur.

Yağ Aldırma (Liposuction), yağ dondurma biçimine dönüşüyor olabilir. Bunu doğru okuyorsunuz: yağ dondurma. Yağ dondurmanın güzelliği, bunun girişimsel olmamasıdır. Bu yağ azaltma yöntemi iğneler, cildin kesilmesi, anestezi veya diğer girişimsel işlemleri içermez.  Aslına bakılırsa kişi, yağları dondurulurken, kitap okuyabilir, akıllı telefonuyla internette gezinebilir veya bir video oyunu oynayabilir.

Yağ Dondurmanın Detayları

Yağın dondurulması işlemi için resmi terim “coolsculpting (soğuk şekillendirme)”dir. Aynı zamanda kriyolipoliz olarak da adlandırılır. Bu prosedür 2010 yılında ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylanmıştır.

Şu şekilde işler: Vücudun yağ bölümleri, cildi vücudun doğal sıcaklığının çok altına düşürecek bir cihaza yerleştirilir. Sıcaklık donma noktasına kadar düşmese de, yağ hücrelerini ortadan kaldıracak kadar soğuk olur.  Vücut yağının her bölümünü böyle bir cihaza koymak mümkün değildir, ancak bel simidini cihazın içine koymak ve aşırı yağı dondurmak oldukça kolaydır.

Çoğu okuyucu muhtemelen yağ dondurmanın neden yağ hücrelerini tahrip ettiğini merak ediyordur. Tıp araştırmacıları, yağ hücrelerinin, çoğu diğer cilt hücrelerinden çok daha fazla soğuğa karşı duyarlı olduğunu tespit etmişlerdir. Hatta çoğu cilt hücresi aşırı soğuğa maruz bırakıldığında zarar görmez. Dondurulmuş olan yağ hücrelerinin sadece dörtte birinin altındaki bir kısmı bir saat içinde yok olur. Bu yağ hücreleri, vücudun doğal boşaltım işlemleri yoluyla metabolize edilir ve salınır.

Yağ Dondurmanın Avantajları

Yağ dondurma için büyüyen bir destek vardır. Yağ dondurmadan yana olanlar, işlemin ağrısız yapısı, iyileşme süresi gerektirmemesi gerçeği ve ne kadar çabuk yapılabileceği konusunda heveslidir. Yağın dondurulması hiç de uzun sürmez. İşlem yapılırken hasta film izleyebilir veya bir şeyler okuyabilir. Yağ kısımları yaklaşık bir saat boyunca bir makineye kapatılır.

Yağ dondurulduktan sonra hasta iş, okul, ev ya da başka bir yere geri dönebilir. İşlem, oldukça hızlı bir şekilde kaybolan küçük şişliğe neden olur. İki – üç haftalık hızlı bir sürecin ardından, işlem öncesinden çok daha az yağ vardır.

Cerrahi Olmayan Yağ Azaltmanın Yükselişi

Liposuction halen en popüler cerrahi prosedürlerden biri olsa da, “coolsculpting” gibi ameliyatsız yağ azaltma çözümleri çok geride değildir. 2015 yılında, 425,000 cerrahi olmayan yağ azaltma işlemi gerçekleştirildi. Bu sayı, zaman ilerledikçe büyümeye devam edecek.

Coolsculpting dünya çapındaki en popüler işlemlerden birisidir. Birkaç yıl içinde coolsculpting, en popüler işlem olan liposuction’u bile geride bırakabilir. Erkekler kozmetik cerrahi müşterilerinin yalnızca onda birini oluştursa da, orantısız bir şekilde “coolsculpting”i tercih edenlerin yüksek bir yüzdesini temsil etmektedir. Bazı doktorlar, yağ donduran kişilerin yüzde 40’ından fazlasının erkek olduğunu bildirmektedir.

Neden Girişimsel Olmayan Prosedürler Yukarı Doğru Bir Eğilim Gösteriyor

Eğer bir kişi Amerika Birleşik Devletleri’nde veya dünyada doktorları inceleyecek olsaydı, büyük çoğunluğu girişimsel olmayan yağ aldırma prosedürlerine olan ilginin arttığına tanıklık ederdi. 2015 yılında, genel olarak 12 milyon cerrahi olmayan işlem gerçekleştirildi. Buna karşılık, aynı yılda sadece 9.6 milyon cerrahi işlem gerçekleştirildi.

Yağ dondurmanın yanında, cildi canlandırmak ve sıkılaştırmak için lazer tedavilerine de muazzam bir talep vardır. Botoks ve diğer kas paraliz teknikleri oldukça popülerdir.   Yağ dondurmanın ve diğer girişimsel olmayan işlemlerin çekiciliği, anestezinin gerekli olmamasından ötürüdür. Bu işlemler hızlı iyileşme sağlar, yatma süresi gerektirmez ve hastanın sağlığı için çok az (eğer varsa) risk yaratır.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.