Yüz Konturu Nasıl Yapılır?

Günlük yaşam içinde kendimizi daha güzel ve mutlu hissetmek için mutlaka yüzümüze ufak tefek bir şeyler sürer, cildimizi renklendirmek isteriz. İşe giderken ya da sokağa çıkarken kullandığımız bir rimel, çok az miktar allık yüzümüze parlaklık, canlılık verir. Ancak kimi zaman bu makyaj malzemelerinin altına bir nemlendirici, renk tonunu eşitleyici bir fondöten sürmediğimizde istediğimiz hoş etkiyi sağlayamayız. Bunun için öncelikle yüzümüzdeki renk tonu eşitsizlikleri, ufak tefek lekeleri, izleri kapatmamız gerekir. İşte bu amaçla uygulanan kontur tek başına bizim daha fresh ve canlı görünmemizi sağlayacaktır. Ancak kontur işleminde akıldan çıkarılmaması gereken husus seçeceğimiz ürünün kendi cilt tonumuzdan koyu olması ve mümkünse mat ürünler seçmemiz gerekliliğidir.

Yüz konturu uygulaması

Makyaj uygulamasından istediğimiz sonucu alabilmemiz için öncelikle cildimize doğal bir parlaklık vermemiz gerekir. Bunun için fondöten öncesinde yüzü nemlendirip primer ürünlerden uygulamalı, ardından tüm yüzü fondötenle kapatmalıyız. Kontur uygularken cilde aydınlık bir görünüm kazandırmak için de kendi ten rengimizin 2-3 ton açığı olan bir aydınlatıcı sürüyoruz.

Gözaltına kontur uygulaması

Yüz konturuna gözaltlarına dairesel hareketlerle aydınlatıcı sürerek başlıyoruz. Unutmayalım ki gözaltındaki derimiz yüzümüzün diğer bölgelerine göre çok daha hassastır ve kolay deforme olur. Bu bakımdan yumuşak ve dairesel hareketler önemli.

Burun konturu

Gözaltına uyguladığımız aydınlatıcıyı burun kenarlarında ve burun çizgisinde de kullanmayı ihmal etmiyoruz. Bu çizgiyi alnın ortasına kadar devam ettirmekte fayda var. Burnu küçük olanların aydınlatıcıyı fazla, burnu büyük olanların ise daha az sürmelerini öneriyoruz.

Alın konturu

Makyajda alnı aydınlatmak önemlidir. Ancak alnınızın küçük olduğundan şikayet ediyorsanız, alın bölgesine daha açık bir aydınlatıcı kullanmanızı öneriyoruz. Aksine alnınız istediğinizden daha büyükse aydınlatıcı daha az kullanmak doğru olacaktır.

Çene konturu

Alın ve burunla aynı uygulama esasları çene için de geçerlidir. Şöyle ki çenenizin küçük olduğunu düşünüyorsanız aydınlatıcıyı biraz fazla, büyük olduğuna inanıyorsanız da aydınlatıcıyı daha az kullanın.

Yüz konturu nasıl uygulanır?

Yüz konturu uygulamasına öncelikle gözaltına, ardından burna, sonrasında alına, en son ise çeneye aydınlatıcı sürerek başlıyoruz. Bu işlemin ardından gözaltı, burun, alın ve çene sanki maske takılmış gibi görünüyor ve geri kalan alan boş kalıyor. Ardından ten rengimizin 2-3 ton koyu renkle hat çizgileri oluşturuyoruz. Alın çevresinden başlayarak saç bölgesine ve oradan da çenenin dışına doğru çizgiler çekiyoruz. Ardından yanak bölgesinde ve burun çizgilerinin arasındaki aydınlatılmamış alana da koyu renk uyguluyoruz.

Bu işlemde önemli olan aydınlatılmamış tüm bölgeyi koyulaştırmak değil, oralara koyu renk çizgiler atmak. Burnun devamında kaş çizgilerinin de altını da çizerek doğal mimik görünümü taklit ediyoruz. Bu koyu çizgiler tamamlandıktan sonra fondöten fırçasını kullanılarak açık renkli aydınlatıcıyı geri kalan alanlara yayıyoruz. Daha öncesinde yüze sürdüğümüz aydınlatıcı yeterli olmazsa bir miktar daha alabiliriz. Bu işlemin sonunda koyu renk ile çizdiğimiz çizgiler dışında yüzümüzün her yeri aydınlatılmış olacak. Ardından koyu renk çizgileri fırça yardımıyla tüm yüze yayarak açık renk ve koyu rengi karıştırıyoruz. Tüm koyu çizgileri fondöten fırçasıyla yaydıktan sonra elde ettiğimiz doğal ve canlı tenin üzerine istediğimiz renk ve tonlarda göz ve dudak makyajı yapabiliriz. Ancak bu konturun daha canlı görünmesi için elmacık kemiklerine bir miktar allık sürmeyi de ihmal etmeyelim.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.