Dümdüz Bir Karın İçin Yemeniz Gereken 10 Şey

Selam kızlar, bunu yüzlerce kez hem yazılarımda hem de YouTube videolarımda söyledim ama maalesef düz bir karına ve karın kaslarına sadece sağlıklı beslenerek ulaşamazsınız. Bu yüzden beslenme tavsiyelerime uyarken aynı zamanda egzersiz yapmak çok önemli. Bu egzersizlerin yalnızca karın kaslarınızı değil tüm vücudunuzu hedeflediğinden emin olursanız daha parlak sonuçlar alırsınız.

Düz karın kaslarına kavuşmanız için egzersizin yanındaki en önemli unsur da beslenme programınız. Ne yediğinizin kaslaırnız üzernde büyük bir söz hakkı var ve kaslarınızın nasıl göründüğünü onlar belirliyor. Önereceğim 10 besin karın kaslarınız ve düz bir karın hayaliniz için temel taşlardan. Bu besinler lif kaynağı oldukları için şişkinliği önlüyor, içerdikleri proteinle de metabolizmanızı en doğru seviyede tutuyor.

Elma

Elma mükemmel bir lif kaynağıdır ve sizi tok tutar. Cips ve kraker atıştırmalarınızı elma ile değiştirin ve vücudunuzdaki olumlu değişimi kendi gözlerinizle görün!

Koyu Yapaklı Sebzeler

Ispanak, lahana, brokoli gibi sebzeler bulabileceğiniz en sağlıklı besinlerdir. Bu sebzeler sizi uzun süre tok tutacak ve metabolizmanızı yükseltecek liflere ve besin değerlerine sahipler. Bu yeşil sebzeleri salatanıza ekleyin, pişirin, sandviçinize ekleyin veya en basiti; kendinize lezzetli bir yeşil smoothie yapın.

Yoğurt

Probiyotiklerin en zengin kaynağı dediğimizde aklımıza kolaylıkla ulaşabildiğimiz yoğurt gelir. Yoğurttaki probiyotikler sindirim sisteminizdeki yararlı bakterileri mutlu eder. Aynı zamanda şişkinliğe sebep olan bakterilerin oluşumunu engeller. Yoğurdun tüm faydalarından yararlanmak istiyorsanız, taze köy yoğurdu tüketmeye özen gösterin, ya da en iyi yöntem olarak yoğurdunuzu evinizde kendiniz mayalayın.

Badem

Badem; lif, protein, magnezyum açısından olduğu kadar, doymamış yağ açısından da oldukça zengin bir kuruyemiş çeşididir. Bu besinler kan şeker düzeyinizi ideal seviyede tutmaya yardımcı olur. Badem, yiyebileceğiniz en sağlıklı atıştırmalardan biridir, sizi tok tutar ve kan şekerinizi düzenleyerek şeker alma ihtiyacınızı giderir.

Greyfurt
Greyfurt C vitamini kaynağıdır ve kolesterolü düşürmeye yardımcıdır. Greyfurt içerdiği asit sayesinde sindiriminizi yavaşlatır. Bu yüzden greyfurt tüketmek sizi daha tok hissettirir ve daha uzun süre acıkmadan zaman geçirebilirsiniz.

Kinoa

Günümüzde çok popüler olan ve hala yüksek besin değerleri sayesinde popülerliğini koruyan kinoa, karın yağlarını yakmaya yardımcı olan çok değerli minik tahıllardır. Ne zaman yemek için beyaz tahıllar yerine tam tahıl içeren besinleri seçerseniz, karnınızın daha da düzleşmesine yardımcı oluyorsunuz. Kinoa harika bir lif ve protein kaynağıdır, sizi tok tutar ve en güzel tarafı da birçok şekilde tüketilebilir. Ben kinoayı en çok salatalarıma ve etlerin yanına garnitür olarak seviyorum.

Somon

Somon gibi yağlı balılar Omega 3 yağ asitlerinin en besleyici kaynağıdır. Omega 3 gibi temel yağ asitleri sağlığınız için gereklidir. Somon, metabolizma hızınızı artırarark yağ yakımına yardımcı olur. Somonu ızgara yapıp salatalarınıza eklemeyi deneyin!

Küçük Kırmızı Meyveler
Küçük tatlı krımızı meyveler, lif ve antioksidan kaynağıdır. Düz karının sırrı antioksidanlarda gizli. Beslenme programınıza bir avuç sağlıklı küçük kırmızı meyvelerden ekleyin.

Yeşil Çay

Yeşil çay güçlü antioksidanlara sahiptir. Bu antioksidanlar metabolizma hızınızı yükseltir. Harika bir yağ yakıcı içecektir!
Baklagiller

Mercimek ve fasulye protein, B vitamini, demir, potasyum ve diğer mineraller açısından besin değerleri yüksek baklagillerdir. Yüksek lif kaynağı oldukları için sizi çok uzun süre tok tutarlar ve kan şekeri düzeyinizi sabitlemeye yardımcı olurlar.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.