Kendinize Her Gün Yapabileceğiniz Masaj: Mide Masajı

Midelerimizde gizemimize, gerginliğimize ve vücudumuzla ilgili sorunlarımıza katkıda bulunan sürekli büyüyen bir çığ var. sürekli kendimizi çok şişman veya şişkin olduğumuz için suçluyoruz. Bu hisler özsaygımız ve mutluluğumuz üzerinde maddi etkilere sahiptir.

Bunun yerine, eğer rahatlayıp vücudunuzdaki pozitif görünümlere odaklansaydınız ve ne kadar mükemmel şeyler yaratacağınızı düşünseydiniz? Düzenli olarak midelerimize masaj yaparak kendimize biraz saygı gösterseydik? Tamam, biliyorum kulağa biraz tuhaf gelebilir, fakat her gün biraz masaj ile midenize sevgi göstermek mükemmel sonuçlar yaratabilir. Tıpkı vücudunuzun diğer bölgelerine masaj yapar gibi, mide masajı kan dolaşımınızı hızlandıracak, taze oksijen getirecek ve kanınızı tazeleyecek. Kan dolaşımınız etkili olduğunda, organlarınız çok daha iyi çalışacak. Masaj aynı zamanda kasılmış kas ve gerilmiş dokularınızı rahatlatır ve yine kan dolaşımınıza katkıda bulunur. Masaj sonrası omuzlarınızın daha esnek olmasına kimse şaşırmaz, o zaman neden aynı şey mideniz için de geçerli olmasın? Mide masajının diğer etkilerine de göz atmalısınız:

  1. Abdominal masaj bağışıklık sisteminizi geliştirir.

Bağışıklık sisteminin kontrolü karın bölgenizde olduğuna göre, midenize masaj yaptığınızda sağlığınız tamamen sizin ellerinizde. Besleyici yemeklerin yanında, oksijen ile doldurulmuş, hareketli bir karın bölgesi sağlıklı kalmanızı sağlar. Abdominal masaj, kabızlık ve karın ağrısı gibi gastrointestinal belirtileri azaltır. Aynı zamanda, bağırsak hareketliliğine de katkı sağlar.

  1. Özel günleriniz öncesi midenize masaj yapmak menstrüel döngü öncesi sendrom belirtilerini azaltır.

Eğer döneminizden önce kramp, kahverengi kan veya kabızlık sorunlarınız varsa, mide masajı size çok iyi gelebilir. Ayakları ve uylukları ovmak ve sırt üstü yarat pozisyonda alt karın kaslarına masaj yapmak dönemsel ağrıları azaltır ve stresinizi kontrol etmenize yardımcı olur.

  1. Midenize iyi davranmak vücudunuzu etkiler.

Vücudumuzla ilgili tüm zor hislere rağmen kendimize iyi davranmaya zaman ayırmak hayatımızda büyük değişimler yaratabilir. Sadece dizlerinizi kaldırarak yatıp, ellerinizi karnınızın üstüne koyarak değişimi ve kötü duyguların uzaklaştığını görebilirsiniz.

Kendinize mide masajı yapmanız için birkaç ipucu:

Dizlerinizi kıvırarak ve yastıklarla destekleyerek rahat bir pozisyonda yatın.

Ellerinizi karnınızın alt bölgesine koyun ve nefes aldıkça nasıl hareket ettiğini hissedin.

Her nefes verdiğinizde, karnınıza gülümseme ile pozitif enerji gönderin. 5 kez tekrarlayın.

Bir elinizi diğer elinizin üzerine koyup karnınızın üzerinde saat yönünde daireler çizin. Sağ kalçanızı kaburgalarınız etrafında sol kalçanıza doğru yavaşça hareket ettirin. Aynısını sol kalçanız için de uygulayın ve 10 kez tekrar edin.

Masajınızı ellerinizi karnınızın üstüne getirerek bitirin ve pozitif enerjinizi asla eksik etmeyin.

Sevgilerle…

AYŞE TOLGA

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.