Mükemmeliyetçilik Belası

Mükemmeliyetçilik belası

 

Mükemmeliyetçi olmak, bazen yapabileceğiniz şeyleri bile yapmanızı engeller. Her şey mükemmel olsun diye beklerseniz, “yeterince iyi olma”nın zevkini unutursunuz. Tsh Oxenreider’in mükemmeliyetçilik üzerine paylaştığı bilgileri, Uplifers olarak sizler için derledik.

 

Mükemmeliyetçiliğin sizi ele geçirmesine izin verirseniz, hep daha azına razı gelmek zorunda kalırsınız. Eğer spor salonunda yüzde yüz verimli bir gün geçirmezseniz, hiç egzersiz yapmamaya başlarsınız. Mutfak tezgahını pırıl pırıl yapacak zamanınız ya da enerjiniz yoksa, bulaşıkların birikmesine izin verirsiniz. Eğer bahçenizde tamamen organik bir sebzeler yetiştiremiyorsanız, mutfak penceresinin önünde saksıda küçük otlar yetiştirmek de anlamsız gelmeye başlar.

 

Hayatınızda, istediğiniz gibi zaman ayıramadığınız için zevk alamadığınız şeyler var mı? İdeal zaman ve parayı bulamadığınız için yarım kalmış projeleriniz birikti mi? Ya da tam tersi, yeterince iyi sizin için yeterli mi? Tropik bir adada tekne turu yapmak ne kadar cazip gelse de, bir akşamüstü en sevdiğiniz mekanda oturmak sizi mutlu mu ediyor?

 

Hayat karmakarışık olsa da, yarım kalmış projelerinizi bitirmek için bu hafta biraz çaba sarf etmeye başlayın. Çocuklar mucize bir şekilde sakin ve sessiz olduklarında, 10 dakika da olsa elinize bir kitap alıp yatağa kıvrılın. Mutfağı temizlemeseniz bile, bulaşıkları yerleştirin. Ellerinize oje sürün, ayaklarınız bekleyebilir.

 

Bunlar çok küçük ya eksik gözükse de, aslında yeterli adımlardır. Çünkü bu, mükemmel anı bekleyip hiçbir şey yapmamak yerine, bir şeyler yaptığınızı gösteriyor. Hayat da mükemmel değil ve böylesi güzel.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.