Hangi Gıda Hangi Rahatsızlığa İyi Geliyor?

En çok görülen sağlık problemlerini her gün tüketebileceğiniz gıdalarla iyileştirmek varken, neden ilaç alasınız? Hangi belirtilere hangi besinlerin iyi geldiğiyle ilgili American Anti-aging Mag’in paylaştığı bilgileri, sizler için derledik.

  1. Kas ağrısı

Çözüm: Her gün egzersiz öncesi ve sırasında bir avuç kiraz ya da 2 bardak kiraz suyu.

Bilimsel yönü: İbupfronle aynı iltihap karşıtı enzimlere sahiptir, hem de böbrek ve mide üzerinde muhtemel yan etkileri yoktur.

ay-cekirdegi

  1. Hafıza Kaybı

Çözüm: Her gün ¼ bardak ayçekirdeği.

Bilimsel yönü: E vitaminiyle dolu olan çekirdek, beyninizdeki nöronları oksidatif stresten koruyarak, hafızanızın daha sağlıklı olmasını sağlar.

Hafızayı güçlendirip beyin gücünüzü artıran gıdaların etkisini keşfederek, hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

elma

  1. Yorgun Kaslar

Çözüm: Günlük elma tüketimi.

Bilimsel yönü: Elmayı kabuğuyla yiyin. Çünkü kabukta, insülin ve insülin benzeri büyüme faktörü (IGF1) üretimini hızlandıran ursolik asitten bol miktarda bulunur. Bu iki hormon, kas oluşumunda önemli rol oynar.

yumurta

  1. Odaklanma zorluğu

Çözüm: Günlük yumurta tüketimi.

Bilimsel yönü: Yumurtalar kolin denen bir besleyici maddeyle yüklüdür ve bu madde, bir yandan beynin bedeninizin geri kalanına emir verme yetisini artırırken, diğer yandan da beynin hücre zarının yapısını korur.

Meyveler gibi yavaş enerji salınımı yapan gıdalar, enerjinizin sabit olmasını sağlar. Örneğin cupcake ve benzeri yapay atıştırmalıklar, porsiyonlarıyla orantısız miktarda şeker içerdiklerinden, enerjinizi aniden yükseltip aynı hızda da düşürürler.

Doğal olarak fazla tüketilmesi sorun yaratmayacak gıdalar tüketin; bu sayede enerjiniz istikrarlı bir şekilde seyreder ve gün içinde odaklanma sorunu da yaşamazsınız.

  1. Cilt yaşlanması

Çözüm: Günde bir portakal ya da bir bardak portakal suyu.

Bilimsel yönü: C vitamini, kolajen adı verilen ve cildin esnekliğini koruyan proteinin üretilmesine yardımcı olur.

  1. Depresyon

Çözüm: Günde bir bardak esmer pirinçten yapılan pilav.

Bilimsel yönü: Karbonhidratlar, ruh halimizi kontrol eden ve kaygıyı bastıran en önemli nöro-taşıyıcı serotoninin üretimini düzenler. Esmer pirinç gibi kompleks bir karbonhidrat, size en iyi “yüksek karbonhidrat-düşük kalori”birleşimini sunacaktır.

  1. Uykusuzluk

Çözüm: Her gün 120gr. tavuk.

Bilimsel yönü: Triptofan genelde hindi ile ilişkilendirilir, fakat uykuyu kolaylaştıran hormon melatoninin üretilmesine yardımcı olan bu amino asitten,tavukta daha fazla bulunur.

yesil-cay

  1. Şişmiş gözler

Çözüm: Her gün yemekten sonra bir bardak yeşil çay.

Bilimsel yönü: Gözlerinizin altında morluklar oluşmasına neden olan şişkinlik, genelde vücutta tutulan fazla sudan kaynaklanır. Yeşil çay, vücudunuzdaki istenmeyen şişkinlikleri azaltan bir idrar söktürücüdür.

  1. Mide rahatsızlıkları

Çözüm: Yemekten sonra bir iki tane nane şekeri.

Bilimsel yönü: Nanenin sindirimi kolaylaştırdığı bilinir. Aynı zamanda mide-bağırsak yolundaki iltihaplanmadan kaynaklı ağrıları da yatıştırdığı gözlenmiştir. Nane çayı da aynı işlevi görür.

10. Düşük enerji

Çözüm: Her gün bir adet muz.

Bilimsel yönü: Potasyumla dolu olan muz, aynı zamanda enerji üretimi ve depolamasında kilit öğe olan magnezyum açısından da oldukça zengindir.

Ne kadar enerji verici gıda tüketirseniz, gün içinde enerjiniz o kadar yüksek olur. Yemek için yaşamak yerine, yaşamak için yiyin.

yer-fistigi

11. Kaygı

Çözüm: Her gün çeyrek bardak yer fıstığı.

Bilimsel yönü: Yeterince gama aminobütrik asit (GABA) tüketmiyorsanız, beyniniz, kaygının sizi ele geçirmesine izin vermeye daha yatkın olur. GABA yapımı için gerekli olan amino asit glutaminin en iyi ve en lezzetli kaynağı da, yer fıstığıdır.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.