5000 Yıllık Bilimsel Teori Manyetik Alanla Uyumlu Mekanlar ile Vastu Shastra

Vastu Shastra ve Vastu Purusha Mandala

Vastu Purusha Mandala içinde kozmik insanı bulunduran ve

45 enerji alanını içeren ruhumuzu zihnimiz bedenimiz ile etileşimli olan bir mandala ve

oluşumunda ‘ insanın doyumsuzca kendine alma isteği’ni sembolize eden, eğilmiş olan figür’ Vastu Purusha’ bulunuyor ..

Bunu da binanın Vastu Shastra’ ya yani doğanın koşullarına göre tasarlanmaz ise içindeki Vastu Purusha’nın aç gözlülükle uyanıp sistemi bozacağı olarak yorumlanıyor ve çoğu Vastu Shastra mandalalarında bulunmakta .

 

Yaşayan Organizma Ev

 

Hintliler evin, yaşayan bir organizama olduğuna ,yönlerin ruhu olduğuna inanıyor ve bir ev inşa etmenin kutsal olduğunu düşünüyorlardı ki

M.Ö 1500 lerde dünyanın manyetik alanına uyumla yaşama öğretilerine dair olan Sanskritçe olan ‘Vastu’ yerleşim yeri ,ev ve  ‘ Shastra ‘ ise öğretim anlamıyla Vastu Shastra yani günümüzde ‘ Ev Tasarlama Öğretisi’ olarak karşımızda .

 

Vastu Shastra güneşin enerjisini mekanlarımıza en iyi şekilde almak ve manyetik alan ile uyumlanmaya yöneliktir. Vastu Shastra tasarımlar yapının işlevlerini, elementler, yönler ,geometri ve matematik ile doğa bütünleştirmesini yapmayı amaçlar ve dünyadaki kuzeyden güneye doğudan batıya birçok enerji hattının açığa çıkardığı elektromanyetik alanları, insan vücuduna etkilerinin farkedilmesini hedefler, herhangi bir yapı inşa edildiğinde içinde yaşayan kişi kullanım alanlarından ,malzemeden ve herşeyden etkilenir Vastu Shastra ise bu kozmik enerjiyi önemli etken alarak tasarımlar yapmayı hedefler .

 

Doğanın 5 Temel Faydası

Vastu Shastra ,evrenin 5 temel doğal faydasından yararlanmayı amaçlar bu 5 temel doğal fayda ;

1.Akash yani Gökyüzü / Uzay

2.Prithvi yani Toprak

3.Paani yani Su

4.Agni yani Ateş

5.Vayu yani Rüzgar dır.

 

 

Vastu Shastra ve Yönler

 

Yönlere gelince Vastu Shastra da her yön gezegenlerle ,doğa ile ,manyetik alan ile ilişkilendirdiği ayrı bir potansiyeli içerir.

 

Kuzey yönü zenginlik ve refah ile anılan bir Hint Tanrısı olan Kubere aittir. Vastu Purush’un göğüs bölgesini kaplar  ve burasının her zaman açık ,huzur dolu hafif olması önerilir. Kuzey yönünün açıklıklar olmasını bu enerjileri almak için farketmemiz önerilir.

 

Güney yönü iyi enerjilerin bankası olarak kabul edilir ve bu nedenle güneyde büyük açıklıklar olması önerilmez ,güneyde oluşabilecek istenmeyecek durum,otorite sorunu yaratabilir. Bu yöne karşılık gelen gezegen Marstır.

 

Doğu yönü Güneş tarafından yönetilir,hayatın özünü parlamayı paylaşır pozitif enerjilerin yönüdür,büyüme yönüdür ,kuzey gibi açıklık ve temizlik için dikkat edilmesi iyi olabilecek bir yöndür.

Bu yönlerde penceresiz duvarlar ve havalandırmayı aksatmak

hayat akışına durgunluk getirebilir.

 

Batı yönü ,gezegeni Satürndür. İstikrar ile ilişkilendirilir.

Güneş doğudan doğup batıya giderken enerji ekseni doğudan batıya gider bu yönde Vastu Purush ’un alt karın ve cinsel organlarına karşılık gelir ,bu yöndeki geniş pencereler açıklıklar pek istenilmez .

 

Kuzeydoğu akademik başarılar ,çalışmalar için iyi bir yön iken ağır nesneler bulundurulmaması önerilir ,pencerelerin, ferah alanların güneş ışınları ile zenginlik ve sağlıklı bir yaşam içinde etkili olabileceğini hatırlatıyor

 

Güneybatıda ise manyetik enerji ekseni başladığından bir yandan güçlü bir enerji akışı ile güçlü ve sağlıklı enerji akışı sağlayabilirken doğru kullanım yapılmaz ise depresyon kaygı ve istenmeyecek duygu durumlarına da çekebileceğini belirtiyor.

 

Güneydoğu yönü güneşin kızılötesi ile buluşan ateşin yönü olduğunu hatırlayıp, diğer elementleri ona göre konumlandırmamızı hatırlatır. Arazide veya evde alçakta konumlanan bir kotta ise bu yön

olumsuz etkileri olabilir.

 

Kuzeybatı Vastu Shastra da rüzgar elementi ile ilişkilendirilir ,fırsatlar yaratabilir .Yanlış kullanımı ,istikrarsızlık ve kafa karışıklığa ortam sağlayıcı etkide .Bu yönde pencere olması dengeleme açısından güzel olabilir .Bu yön iş,endüstri ,dostluk  ve akılla ilgilidir.

 

Dünyanın manyetik alanının kuzeyden güneye doğru akarken bunu en iyi ,kafamızı kuzeye koyduğumuzda onu ,fazla uyuma veya uyuyamama ,kötü rüyalar ve belki baş ağrıları olarak deneyimleyebileceğimizi hatırlatıyor ve enerji uyurken algılanabiliyor çünkü uyurken saatlerce aynı yönde oluyoruz. Vucudumuzun kuzey -güney manyetik enerji akışına duyarlı olması kanımızdaki demir nedeniyle olduğu biliniyor. Ve uyumak için en iyi yön, güney olarak öneriliyor.

 

Vastu Shastra Geometri ve Piramit Kullanımı

Vastu’da bazı taşlar ve mermerden yapılan yantra piramitleri de kozmik enerjiyi enerji kutuplaştırması amaçlı ,iyileştirme ,tarımda verim arttırma ,daha sağlıklı içme suyu gibi en bilindik özellikleri için

kullanılmaktadır. Piramitler 4 eşkenar üçgenden oluşup ve kozmik enerjiyi içinde muhafaza ettiği düşünülüyor.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.